Werkwijze

De Startwijzer PO is een digitale scan die in beeld brengt hoe starters ingewerkt en begeleid worden, en op welke onderdelen er mogelijk winst te behalen valt. Met de uitkomsten van de Startwijzer kun je het gesprek over optimalisering van de begeleiding van startende leraren op gang brengen en ideeën over mogelijke verbeteringen opdoen. Je krijgt hierdoor de mogelijkheid om sterke punten uit te bouwen en verbeterpunten op te pakken.

Hoe vul je de Startwijzer in?
Met het programma doorloop je systematisch alle onderdelen van de Startwijzer. Voor elk onderdeel vul je een score in, variërend van ‘niet in orde’, ‘twijfel’ of ‘in orde’. Per onderdeel vind je een beknopte omschrijving, concrete aandachtspunten en een inspirerend voorbeeld. Het kan zijn dat jouw school een aantal eigen vragen heeft toegevoegd aan de scan over het school specifieke beleid rondom starters.

Als je de gehele Startwijzer hebt doorlopen, ontvang je een overzicht van jouw scores. In één oogopslag zie je welke (deel)aspecten in orde zijn en welke extra aandacht nodig hebben. Tot slot kan je drie prioriteiten selecteren en een actieplan formuleren.

Inloggen en registreren
Klik hier, vul je e-mailadres in, selecteer je school, je rol en kies je eigen wachtwoord. Je kan beginnen!

NB. De Startwijzer levert het meeste rendement op wanneer de scan door verschillende betrokkenen uit één bestuur wordt ingevuld. Er wordt een account per bestuur aangemaakt: de accounthouder ontvangt de inloggegevens. Mogelijk nodigen zij persoonlijk medewerkers uit de organisatie uit om de scan in te vullen. Ben je benieuwd of jouw school mee doet aan Startwijzer PO? Vraag dan na wie de contactpersoon van jullie school is via startwijzer@poraad.nl

Startwijzer PO
Deze handleiding beschrijft hoe je als school aan de slag kunt gaan met de Startwijzer PO, welke personen uit je organisatie hier het beste bij betrokken kunnen worden, en welke stappen je kunt volgen om het meeste uit de Startwijzer PO te halen.

Download handleiding